Om Death Cafe

Death Cafe er etablert som en ’sosial franchise’ som raskt har spredd seg over hele verden. Frem til i dag har det blitt holdt mer enn 2400 dødskaféer i 32 land.
Death Cafe har ingen faste ansatte og kaféene arrangeres på frivillig basis.

Death Cafe bygger på ideer fra den sveitsiske sosiologen Bernard Crettaz som arrangerte Cafés Mortels. Jon Underwood fra England leste om den første Café Mortel som ble arrangert i Paris i 2010 og fikk umiddelbart lyst til å arrangere kafé selv.

Han holdt sin første dødskafé i England i sitt eget hjem i Hackney, East London i september 2011. Psykoterapeuten Sue Barsky Reid, som er Jons mor, var vertinne for den første kaféen. 

Senere er det holdt en rekke dødskaféer i England. De er blitt holdt på forskjellige steder; i private hjem, på kaféer og en gang i Royal Festival Hall.

Sue laget i 2012 en manual for hvordan man arrangerer en dødskafé. Siden den gang har over 100 mennesker etablert dødskaféer i England, USA, Australia, Canada, New Zealand og Italia.
Nå er Dødskafé også i Norge.

Hvis du vil vite mer om den engelske/internasjonale Death Cafe-bevegelsen, kan du gå inn her: http://www.deathcafe.com